Rabu, Februari 25, 2009

PETIKAN IKLAN

Iklan di Harian Metro (Terkini)

Iklan-iklan yang pernah di siarkan oleh majalah MASTIKA & PESONA


AL-FATIHAH

Pemberitahuan permergian Allahyarham Tabib Hj Yahya Abd Hadi ke Rahmatullah - MASTIKA


PETUA DARI TABIBSedikit petua dari Tabib...
TEKNIK UNTUK TAHAN LAMA


Tahan nafas sewaktu sedang memasukkan zakar ke dalam faraj.Sesudah zakar masuk ke dalam faraj, kemut punggung 3 kali..Tarik zakar keluar perlahan2 dari faraj sehingga tinggal kepala sahaja di dalam faraj sambil lepas nafas perlaha2..Lakukan seperti biasa (dalam 10 kali keluar masuk) Lakukan semula
AMALAN PETUA KESIHATAN


1) Lada hitam 3 biji di tumbuk hancur. makan 1 sudu kecil


Cara pengambilan :
i) Makan 1/2 jam sblm melakukan jimak.
ii) Sebagai amalan makan 3x seminggu sewaktu srpn pagi (lebih elok jika dimakan dgn telur separuh masak)


2) Bawang putih seulas di lenyek dgn sudu kemudian telan dgn air suam


Cara pengambilan :

i) makan sebelum tidur
ii) di amal 3x semingguLain-lain petua yang boleh di amalkan....

PETUA SENGGAMA


Berikut adalah perlakuan senggama yang khas petua dari seorang guru Ilmu Senggama Melayu bagi membangkitkan rasa nikmat yang unggul ke atas isteri. Setelah isteri menunjukkan keinginan untuk disetubuhi, lakukan perkara-perkara berikut:


Mengambil Rusuk.

Sebelum berasmara,dakaplah isteri dengan menemukan rusuk kiri suami dengan rusuknya, sambil menarik nafas dengan cepat, isyaratkan bahawa seolah-olah suami menarik tepi rusuk kanan isteri dengan tangan kanan dalam keadaan seperti berjabat. Kemudian bawa tangan suami itu ke rusuk kiri suami. Sebutlah dalam hati "Aku Adam, engkau Hawa, aku hendak hak aku balik".


Mengetuk Pintu Rahim.

Tusuk 3 kali ke bibir bahagian luar faraj bahagian kiri sambil membaca zikir "Ya Rahiim" 3 kali, kemudian ulangi pula dengan bibir luar sebelah kanan 2 kali dengan zikir yang serupa, dibaca 2 kali.


Tusukan Biji Zakar.

Tekan kepala zakar suami ke Biji Kelentit isteri. Biji zakar berada dihujung kepala zakar, betul-betul di atas lubang kencing.


Bacaan Doa Jima'.

Bacalah Bismillah dan diikuti dengan doa mengusir syaitan kerana persetubuhan akan dimulakan.MENCARI MAKAM LAZAT


Tusukan Kelemasan (Tusukan Tapa).

Setelah bertemu Makam Lazat, tusuk zakar ke lubang faraj sehinggalah tenggelam semua batang zakar, zikirnya "Ya Rahmaan".


Menongkat Lidah.

Sebelum berdayung tongkatkan hujung lidah suami ke langit-langit sambil niat didalam hati "Tidak turun lidah aku, tidak turun mani aku". Bila rasa ngilu, berhenti berdayung, tarik nafas dalam-dalam dan selawat kepada Nabi Muhammad saw 3 kali berturut-turut, baru disambung semula. Jika hendak keluar mani, baru turunkan lidah.


Geselan Puncak.

Untuk melambatkan keluar mani dan melazatkan isteri, bila berdayung tekankan zakar ke arah biji kelentit isteri. Tusuk perlahan, tarik laju. Isteri akan cepat klimaks, suami akan lambat klimaks.KOLEKSI PENGUAT TENAGA BATIN


Dicatatkan berikut ini senarai-senarai ubat bagi menguatkan semula tenaga batin yang lemah dan ubat-ubat ini terdiri daripada jenis yang dimakan dan ada juga yang disertai dengan urutan. Kesemua yang disenaraikan di bawah adalah dari pengetahuan pengubatan bangsa Melayu, pilih satu untuk dijadikan usaha pengubatan.


1) Sediakan ramuan-ramuan ini iaitu seulas halia sebesar ibu jari, 3 sudu madu lebah asli, 1 gram lada hitam, 1 gram lada putih, 1gram kismis kuning, 1 biji telur ayam kampung diambil kuningnya sahaja.

Tumbuk halia, lada hitam dan lada putih sehingga lumat dan masukkan ke dalam satu bekas bersih. Campurkan bahan-bahan ini dengan ramuan-ramuan lain sehingga sebati, amalkan makan jamu ini 2 kali sehari dikala pagi dan petangselama 21 hari berturut-turut.

2) Makan 7 ekor bubuk jawa hidup-hidup sekali diwakti pagi dan sekali diwaktu petang selama 7 hari berturut-turut. ( Nota: Ada catatan yang menyatakan bahawa amalan ini membahayakan )

3) Ambil 7 ulas cekur atau kencur, 1 ulas bawang putih, 1 gram lada hitam dan 1 sudu minyak sapi tulin. Bersihkan semua cekur itu dan tumbuk sehingga lumat. Begitu juga dengan bawang putih dan lada hitam. Campurkan kesemua ramuan dan gaulkan sehingga sebati. Amalkan memakannya sebelum sarapan pagi selama 7 hari berturut-turut.

Semasa mahu memakannya ambil seulas cekur yang lain dan kunyah hingga lumat. Lumurkan kunyahan cekur itu ke seluruh bahagian zakar sambil mengurutnya perlahan-lahan setiap pagi dan malam sebelum tidur. Urutan dari bahagian pangkal dan membawa ke bahagian kepala zakar dengan lembut.

4) Ambil madu lebah asli 4 sudu teh, sebiji kuning telur ayam kampung dan lada hitam 5 biji. Makan ubat ini diwaktu pagi sebelum atau selepas sarapan.

5) Sembelih seekor itik nila jantan yang tua, keluarkan semua isi perut itik, bersihkan dan masukkan semula kecuali usus itik. Ambil 4 biji keledek merah yang elok dan panjang, bersihkan tanpa membuang kulitnya. Ambil ramuan rempah yang sesuai.

Kukus itik itu bersama-sama ramuan tadi. Kukusan itu mampu untuk menghasilkan segelas kecil air pati. Ambil air pati itu dan minum ketika ia suam-suam kuku.

6) Tumbuk 3 batang kayu manis lebih kurang 2 inci panjangnyatiap satunya hingga lumat, campurkan serbuk itu dengan sebiji kuning telur ayam kampung. Kacau hingga sebati. Minum ramuan setiap pagi dan petang selama 7 hari berturut-turut. Untuk hari seterusnya, minum pada masa 1 jam sebelum jima’.

Selain dari meminum ramuan itu, ambil sedikit campuran ramuan dan sapukan pada seluruh bahagian batang zakar sehingga rata. Lakukan 2 hingga 5 minit sebelum jima’.

7) Ambil seekor burung merpati biasa, 3 ulas bawang putih dan merah, 6 inci petula ular dan 1 sudu jintan manis serta lain-lain rempah sup. Giling kesemua bahan itu sehingga mendidih, hangatkan seketika sebelum diminum untuk berikutnya.

8) Ambil 1 otak kambing yang dikeringkan, 1 inci halia, kunyit dan lengkuas dan 3 ulas bawang putih. Rebus kesemua bahan itu sehingga mendidih, hangatkan seketika sebelum diminum untuk berikutnya.

9) Akar Tunjang Bumi, Kayu Pedu Beruang, Akar Serai Kayu, kayu Manis, Kayu Lawan, Akar Tongkat dan Janggut Ali, Akar Buluh Duri dan Akar Bunga Cempaka. Semua ramuan dicampurkan. Setiap kali penggunaan, masukkan segenggam ramuan yang dicampurkan dengan 3 gelas air. Didihkan sehingga tinggal 1/3 bahagian air sahaja. Minum air tersebut.

10) Pasir timbul ( pasir yang timbul dipermukaan air sewaktu air sungai pasang ), kayu hidup ( sebarang kayu atau akar yang yang bergerak akibat laluan air yang mudah didapati di kawasan jeram atau hulu sungai ), air pasang ( air sungai yang sedang pasang ). Semua bahan ini direbus bersama dengan tiga gelas air dan didihkan sehingga tinggal 1/3 bahagian air sahaja untuk diminum.

11) 400 gram gula batu, 200 gram lada putih, 100 gram serbuk halia dan satu sudu makan minyak sapi tulin. Kesemua gula batu dan lada putih ditumbuk hingga lumat seperti tepung. Setelah diayak, gaulkan kesemua ramuan ini, panaskan di atas api yang agak sederhana panasnya sambil mengacau sehingga sebati. Kacau sehingga ianya lekit seperti dodol.
Makan sekadar sebesar ibu jari sekurang-kurangnya ½ jam sebelum jima’. Lebihnya disimpan dan jangan biarkan dimasuki angin. Bagi kesan yang lebih baik, makan majun ini setiap pagi sebelum sarapan.

12) 3 ulas halia sebesar ibu jari setiap satu, 27 biji lada hitam, 27 biji lada putih, 1 sudu teh minyak sapi tulin dan sebiji telur ayam kampung bahagian kuningnya sahaja. Tumbuk kesemua lada hitam, lada putih dan halia sehingga lumat. Sebaiknya halia itu diparut, diperah dan diambil airnya sahaja. Gaul semua ramuan di dalam bekas yang bersih hingga sebati. Minum ramuan ini sekurang-kurangnya 1 jam sebelum jima’. Ambil sedikit dari ramuan, sapu pada zakar 2 hingga 5 minit sebelum jima’.

Ramuan itu jangan diminum ketika lapar atau perut kosong. Semasa menyapu pada ramuan pada zakar, jangan menyapu terlalu banyak, memadai sedikit sahaja.

13) Sebiji telur ayam, 1 sudu minyak sapi dan 7 biji buah kurma iaitu bijinya yang telah ditumbuk lumat. Campurkan semua bahan ramuan dan makan setiap hari selama 10 hari berturut-turut. Paling baik makan sebelum berakhirnya waktu subuh. Boleh juga memakannya ½ jam sebelum jima’.

14) Campurkan 3 ulas halia yang telah diparut bersama segelas susu kibas/ kambing mentah dan sedikit kismis. Gaul semua bahandam minum setiap pagi selama 10 hari berturut-turut. Selepas tempoh itu tamat, boleh diamal menurut kesempatan dan boleh diminum sebelum jima’.
15) 2 sudu teh minyak sapi tulin, 2 sudu teh pati samtan, 2 sudu teh madu lebah dan sebiji kuning telur ayam kampung. Campurkan semua ramuan dan kacau hingga sebati. Amalkan meminum sehingga 14 hari berturut-turut. Untuk hari-hari selepas itu, malkan memakannya ½ jam sebelum jima’.

16) Sekiranya pemburu mendapat sang kancil atau pelanduk, maka ambil ekornya, goreng kering dan makan.

17) Amalkan makan sup ekor lembu atau sup kambing dicampurkan dengan hati kambing jantan.

18) Satu daripada petua mudah ialah meminum madu lebah asli bercampur kuning telur 2 atau 3 kali seminggu.

19) Satu ubat yang agak ganjil ialah memakan hempedu beruang yang telah dikeringkan tanpa dimasak.

20) Memakan kemenyan sebesar jari kelingking dengan sedikit gula seminggu sekali.

21) Satu petua yang ganjil ialah minum air yang direndam dengan zakar buaya yang telah dikeringkan sebelum jima’. Rendam zakar buaya itu satu jam sebelum meminumnya. Bila sudah digunakan, maka keringkan semula bagi kegunaan akan datang.

Demikian jenis-jenis ubat tradisional yang diketahui oleh orang Melayu berkaitan berkaitan dengan penguatan tenaga batin, yang memberikan penekanan terhadap pengubatan zakar yang lemah atau tidak mampu untuk menegang dengan cukup untuk menegang dengan cukup bagi membolehkan jima’. Ada diantara ubat itu berasal dari keturunan jawa, ada yang diambil dari pengajaran bangsa Siam, dan ada pula dari bangsa Arab. Memakan bubuk Jawa itu didapati bahaya dan eloklah dielakkan, sebaiknya pilihlah ubat yang bersih dan halal dimakan serta senang untuk disediakan. Berubat dengan doktor atau tabib jika telah gawat!


PETUA MELEWATKAN PANCUTAN AIR MANI1.) Sila dapatkan gambir kudat atau gambir sarawak (boleh dibeli) dengan sedikit air dan kemudian menyapunya di bahagian kepala zakar sahaja. Usah disapu terlalu banyak kerana ini mengakibatkan zakar terus tegang tanpa memancutkan mani dalam masa yang amat panjang. Sapukan kira-kira 20 minit sebelum jima’.


2.) Sediakan 10 butir biji kapas dan satu sudu minyak jarak. Tumbuk biji kapas hingga lumat dan gaulkan bersama minyak jarak hingga sebati. Sapukan minyak ini pada zakar dengan mengurutnya perlahan-lahan 5 hingga 8 minit sebelum jima’.


3.) Ambil sedikit kacang lulai hitam (biasanya dijual di kedai jamu atau ubat Cina) dan tumbuk hingga lumat. Campurkan dengan sedikit air hingga sebati dan sapukan sedikit pada zakar dengan mengurut perlahan-lahan 5 hingga 8 minit sebelum jima’.


4.) Ambil hampedu kambing atau ayam jantan yang baru disembelih. Pecahkan dan lumurkan pada zakar hingga rata lebih kurang 2 hingga 5 minit sebelum jima’.


5.) Ambil darah kelawar, gosok pada kedua tapak kaki hingga kering darah itu. Basuhlah hingga bersih. Kemudian Boleh jima’.


6.) Ambil kuning telur, bubuh sebuku bawang merah, sebuku bawang putih, campur sedikit air. Jerangkan sehingga mendidih. Makan di waktu Asar sebelum makan petang.


7.) Ambil hempedu ayam jantan. Gosokkan disekitar lubang zakar serta sekelilingnya kira-kira 5 minit sebelum jima’.


8.) Ambil bawang merah secawan, sebiji kuning telur, hancurkan bawang merah, kacau dan minum 3 pagi berturut-turut. Petua ini akan dapat menolong memekatkan air mani, dengan pekatnya air mani maka akan lebih lewat ia keluar.


9.) Ambil limau purut dan lada sulah, pipis halus. Makan semasa mahu berjima’.


10.) Makan hati kambing yang di ’kasi’, ia dikatakan boleh menahan mani.
PETUA PANTANG LARANG UNTUK KESIHATAN TENAGA BATIN


1.) Jangan amalkan minum air batu kerana ia mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik dan mengakibatkan batang zakar ngilu bila jima’. Batang zakar harus sentiasa panas.

2.) Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu.

3.) Usah amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk atau disejukkan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.

4.) Jauhi makan makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar.

5.) Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.

6.) Jangan hembus nafas ketika minum, tahani nafas, ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika jima’.

7.) Elakkan minum air ketika badan sedang panas, selepas berlari atau bekerja berat. Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian baharulah minum air.

8.) Jangan makan kepak ayam daging kerana ia melemahkan zakar.

9.) Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.

10.) Kurangkan dari memakan Pisang Embun.

11.) Elakkan minum air selepas jan 11.00 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan.

12.) Elakkan dari buang air ditempat air bertakung, carilah tempat yang kering dahulu kemudian buang air besar. Ini melatih mengawal otot zakar dengan baik.

13.) Jangan amalkan melancap kerana ia memaksa mani keluar dan melemahkan zakar.

14.) Jangan bersetubuh dengan perempuan yang jauh lebih tua.

15.) Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur. Aliran darah yang sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah menuju zakar, tindihan dari paha dan lutut yang sejuk membantutkan aliran dan melemahkan zakar.

16.) Jangan buang air kecil di atas tanah atau ketika berendam dalam air.

17.) Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari jima’ lebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.

18.) Jangan jima’ di dalam air.

19.) Jangan terus minum air selepas jima’, rehat dahulu 15 minit.

20.) Jangan biarkan pinggang terhentak dengan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.

21.) Jangan biarkan zakar terendam begitu lama selepas klimaks.

22.) Jangan jima’ isteri yang sedang haid kerana mendatangkan penyakit.

23.) Jangan cungkil gigi dengan kemuncup (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan zakar jadi ngilu dan kurang bertenaga.